Članek
O nas
Objavljeno Apr 26, 2016

Kulturno društvo Godba na pihala Slovenske Konjice že skoraj 90 let deluje na področju občine Slovenske Konjice in je eno izmed najaktivnejših in najštevilčnejših kulturnih društev v občini. Vsako leto izvaja mnoge nastope, ki so postali vsakdanjik občanov in brez katerih si kulturnega utripa mesta ni več mogoče predstavljati - pustovanje, jurjevanje, velika noč, prvomajska budnica, občinski praznik, naznanitev trgatve, martinovanje in množica manjših nastopov ter proslav – vse to je le drobec tistega, kar društvo prinaša Slovenskim Konjicam.
Višek celoletnega dela za orkester predstavlja novoletni koncert, ki ga društvo vsako leto organizira v dveh terminih, saj je zanimanje zanj iz leta v leto večje, konjiška dvorana Doma kulture pa napolnjena do zadnjega kotička.
Društvo že vrsto let presega lokalni značaj z gostovanji po Sloveniji in v tujini, prav tako pa je v Slovenske Konjice že privabilo številne slovenske in tuje skupine ter godbe, ki so sodelovale na Mednarodnem festivalu godb in na različnih prireditvah v občini. 
Člani godbe, na čelu z dirigentom Ivom Kacbekom, si vsako leto prizadevajo svoj zvok izpopolniti, ga nadgraditi in svojim poslušalcem ponuditi nekaj novega. Vse leto vadijo dvakrat tedensko, ob torkih in petkih, prav tako pa izvajajo tudi individualne in sekcijske vaje. Domovanje Godbe na pihala Slovenske Konjice se nahaja v neposredni bližini starega mestnega jedra, tako da godba praktično diha z dušo mesta. V zadnjih dveh letih so godbeniki z lastnimi rokami in s podporo lokalne skupnosti, domačih obrtnikov in podjetnikov, uspeli v večji meri obnoviti dom ter si tako zagotovili boljše in prijetnejše pogoje za svoje delovanje.
Člane druži več kot samo ljubezen do glasbe. Med njimi se spletajo globoka prijateljstva, ki postanejo del vsakega godbenika, pripadnost društvu pa se tako z leti samo še poglablja, se razvija in zori. (Pripravila: Tjaša Kangler, članica društva)

#kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #slovenskekonjice